Speculaas Vanille Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels speculaas of koek kruiden
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels speculaas of koek kruiden
Vanille Speculaas Topping250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract
2 theelepels speculaas of koek kruiden
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract
2 theelepels speculaas of koek kruiden
Methode
Maak het basisrecept cupcakes en voeg aan het zelfrijzend bakmeel de speculaas of koek kruiden toe.
Maak het basisrecept cupcakes en voeg aan het zelfrijzend bakmeel de speculaas of koek kruiden toe.
Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste het water, vanille en speculaas of koek kruiden toe.
Je kan deze boter crème kleuren met een druppeltje kleurstof. Breng de topping aan met een spuitzak met grote ronde tip. Het koekje als decoraties in de topping is gemaakt met de Gingerbread boy uitsteker.
Zelf speculaas kruiden maken
Meng de volgende kruiden door elkaar en bewaar het kruidenmengsel in een potje met goed af te sluiten deksel.
30 g kaneel
10 g kruidnagel poeder
10 g nootmuskaat
5 g witte peper
5 g anijszaad
5 g korianderzaad
10 g kruidnagel poeder
10 g nootmuskaat
5 g witte peper
5 g anijszaad
5 g korianderzaad
Doegggg!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
♥ Geen spam!
♥ Niet schelden.
♥ Alle vragen zijn welkom!