Deze cupcakes zijn lekker zoet door de gedroogde vijgen en vanille. Voor de balans is in dit recept gekozen voor een roomkaas topping met citroen. Een heerlijke combinatie!
Cupcakes met vijgen en roomkaas topping
Ingrediƫnten voor 12 cupcakes
125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
2 theelepels vanille extract
100 gram gedroogde vijgen, fijn gehakt
Topping
100 gram boter
200 gram monchou
120 ml geklopte slagroom
1 bus poedersuiker
2 theelepels vanille extract
1 eetlepel geraspte citroen schil

Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de vanille en geraspte vijgen toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
Topping
Meng de poedersuiker, de zachte boter en monchou. Mix het geheel met op middel hoge snelheid met een mixer  en voeg de geklopte slagroom en vanille toe. Voeg naar wens meer slagroom toe om het beslag steviger te maken. Voeg als laatste de citroenrasp  toe. Mix nog eens goed door met de mixer. Laat het geheel 10 minuten opstijven in de koelkast.
Breng de topping met een spatel aan op de cupcakes.